maanantai 21. syyskuuta 2009

Lomaflunssailua

Meni sitten koko loma sairastaessa flunssaa. Rankkoja nämä keskiaikareissut, kun aina tulee kipeäksi. Saapi nähdä mitä tuo Keppiä ja käsitöitä-tapahtuma marraskuussa. Pitäisköhän sen tapahtuman jälkeen varata valmiiksi lomaa, että on sitten varmasti taloonpäin kallellaan, et jos sattuis vaik sairastumaan?! =) Toki, uskoin vahvasti, että tervehdyn nopeasti enkä halunnut käydä lääkärissä tällä kertaa, mutta toisin kävi. Vielä tänäänkin jouduin ottamaan lääkettä, että jaksoin lähteä iltaharrasteeseen.

Tänään oli vuorossa syksyn eka kerta puutöissä. Tavoitteena on siellä tehdä puukulho (keitto/puuro) ja keskiaikainen jakkara. Muuta en varmaan ehdikään, kun aikaa on kaikenkaikkiaan 33 tuntia, joista 6 tuntia meni jo poissaolojen merkeissä. Tänään kuitenkin pääsin tutustumaan lähemmin elämäni ekaa kertaa sorviin. Ihana kapine! Tykkäsin kyllä. Ensin ajattelin olevani siinä surkea, mutta yllättävän hyvin puu totteli käskyjäni talttojen kanssa. Kai ne niitä nimeltään olivat? On uusia aina nuo nimikkeet ettei niitä yhdel kerral opi tai muista. Mutta väkästin melkein valmiiksi survimen. Ope oli nähnyt ravintolassa sitruunaan ja limeen omanlaisensa puisen survimen ja siitä sitten tein kopioyritelmää. Hieman pidempi tulee mun survimesta, mutta eipä ekalta työltä voi vaatia paljoa. Työ jäi kesken ja ensikerralla hieman vielä tarkennan sitä ja sitten hiontaa sekä päätypalojen irroitus. Nyt leikkasin kakkosnelosesta vannesahalla 5,5cm suorakulmion jonka pituus oli pauttirallaa survimen pituus. Sitten merkitsin palikkaan keskikohdan molempiin päihin ja höyläsin käsihöylällä sivuista kulmat pyöreämmiksi, jotta se ei sitten niin rynkyttäisi käsiä varten kun pala pyörii sorvissa. Tämän jälkeen asetettiin palikka sorviin ja sitten aloitettiin vaan työstäminen. Pahoittelen huonoa ilmaisuani mahdollisissa nimikkeissä, koska puutyöalansanasto on mulla vielä vähän hakusessa.

Sunnuntaina sitten iltapäivällä lähdin kohti kotia, koska illalla oli tiedossa keskiaikaseurassamme tapaaminen jonka aiheena oli calligrafia sekä illuminaatio. Niistä voitte lukea lisää: http://www.aarnimetsa.org/as.php?lang=fi#illuminaatio. Ja tulihan siellä väkästettyä vähäsen jotakin, mutten pahemmin jaksanut kun oli taas selkeästi lämpö nousussa. Väkästin kyllä ostamallani calligrafia-setillä kuluneella viikolla "early gothic"-tyylillä kutsut eräisiin juhliin ja olin lopputulokseen tyytyväinen kyllä.

On tosi mukavaa kun voi kokeilla erilaisia asioita elämässä; kankaista tehdä vaatteita, kutoa kankaita, savitöitä, puutöitä, calligrafiaa, neuloa, tehdä nyörejä jne... Monet kaverit ovat ihmetelleet välillä, että mistä löydän energiaa kaikkeen. Voin vain sanoa, että nautittavat harrastukset ja mukava elämä tekevät elämästäni energisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti