keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Gollar - German 16th century

Saksalaisilla 1500-luvulla on monissa kuvissa kauluri, jota kutsutaan gollariksi. Saksalaisilla tarkoitan tässä Saksin hoviylimystöä sekä palkka-armeijan väkeä. Landsknechteillä eli Saksan palkka-armeijan väellä oli viiltoja tai rukseja heidän vaatteissaan, myös gollareissa. Itävallan palkka-armeijan väellä eli Reufleutereilla taas on plussia. - Germans used gollars with teir clothing on 16th century. In this text Germans are nobles from Saxon court and mercenary people. Landsknecht's are German mechenaries and they had x-patterns and lashes on their clothing, also in their gollars. Reufleuters are Austrian mechenaries who used + -patterns.

Ylempi gollar on Saksin hovipukua varten tehty kauluri ja alempi on Landsknecht vaatteisiin. Se on isompi siitä syystä, että se on tarkoitettu suojaamaan sateelta ja lämmittämään viileällä ilmalla hartioita. - Gollar witch is above is for Saxon court dress. The lower is for Landsknecht clothing. It is bigger so it covers me better from rain and it also keeps me warm in cool weather.


Alemmasta puuttuu vielä tinaiset nyörinpäät. -The lower still are missing it's tin cord ends.

Alemmassa on käytetty kahta väriä. Sisäpuolella yläosa on valkoinen ja helmanauha on punainen, jolloin se näkyy päällä olevan valkoisen nauhan viilloista. Yläosan päälipuoli on tietenkin punaista. Viillot piirsin liidun avulla tasaisesti suunniteltuani ensin niiden paikat oikeille etäisyyksille. Leikattuani viillot, ompelin niiden reunat käsin nurjalle puolelle. - you can see that there is only two color at the lower gollar. Inner side top part is white and hemline part is red which shows from the white top parts laches. Outer top part is red of course.  Slashes I draw with charcoal pen after I planned the exact place of these. After cutting the slash holes I turned seam edges to under side and hand sew them.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti