lauantai 6. kesäkuuta 2009

Seikkailu Tallinnaan

Kirjoitettu 28.4.2011. Muokattu 5.5.2014.

Kello pärähti soimaan perjantaiaamuna kello 5. Ajattelin, että voi kuolema, kun ei tartteis vielä nousta. Edellisenä yönä olin tietty, tyypilliseen tapaani, kukkunut aamuyöhön asti ja nyt sitten oli kosto suloinen. Reippaana tyttönä olin jättänyt viimeiseen tippaan Tallinnan kangaskauppojen metsästämisen kartalta. Tarkoitus oli nimittäin perjantaina vierailla ystäväni ja hänen muksujensa kanssa Tallinan vanhankaupungin päivillä ja poiketa mahdollisesti jossain kangaskaupassa, jos vain se osuisi sopivalle etäisyydelle vanhasta kaupungista. Ja löytyihän sieltä Kangas ja Nööp-liike, joka on kivenheiton päässä vanhan kaupungin muurista. Kello näytti kuitenkin puoli kahta kun valot sammutin. Tämäkin olisi pitänyt tehdä ajoissa.

Tallinnassa sitten vierailtiin Kangas ja Nööpissä, josta ostin metrin keltaista neulottua villakangasta. Ehkis ei neulonnan puolesta sovellu keskiaikaan, mutta se vaikutti kädessä niin huovuttuneelta, että ajattelin, jos se vaikka menisi siitä huolimatta. Meinasin tehdä siitä pyhiinvaeltaja-laukun kaltaisia ja myydä vaikka niistä toisen tai kaksi, jos kankaasta tulee, jos joku ostaisi pois. Sitten ostin tietty karmaisevan määrän eri liikkeistä tavaraa. Olde Hansasta poimin nahkakantisen kirjan, ruukullisen mustapippuria ja puulusikan. Käsityökellarista löysin soljen, jolla aion kiinnittää huntuni, sekä jaderannerenkaan. Rannerengas tarvitsee hieman muokkausta, kun noita kuminauhoja ei vielä keskiajalla ollut. Sadamarketin keramiikkaliikkeestä ostin kaksi savilautasta, pienen ruukun jauhomaiselle tai nestemäiselle aineelle ja taotut ruokailuvälineet.

Päiväsyöminki tehtiin Olde Hansa ravintolan lisäosan puolella. Siellä oli nättiä ja erittäin hyvää asiakaspalvelua. Otin sieltä kuviakin ja nautimme ruuaksi mitä keskiaikaisempia nautintoja. Itselläni oli hunajaista hapankaalia, villisikaa, hirveä, marjasosetta, jotain viljan kaltaista muhennosta ja punaviinikastiketta. Varmaan nettisivuilta tuokin ruoka löytyy, mutta en nyt jaksa käydä etsimässä. Jälkiruokia sitten täysmaidottomalle ruokailijalle sieltä ei löydy.

Illalla mietin vaihtoehtojani, että mitä tekisin. Neulaskintaat on valmiina ilman peukaloa ja peukalon tekoon tarvitsen ohjeet, joita en jaksanut alkaa etsimään. Sitten hunnunkin olin saanut valmiiksi torstaina. Ja kun konettani yritin saada toimimaan niin käteeni osui pussukan kaava. Päätin kaivaa nahkapalan esiin, leikkasin kaavasta pussukkaan puolikkaat ja etsin nahkaneulan sekä vahvaa lankaan ja kävin toimeen. Yllättävän hienosti pehmeän nahan lävi solahti neula ja nopeasti myös pussukka kasautui. Kello taas kuitenkin ilmoitteli, että alkaa olla aika mennä nukkumaan, joten jouduin jättämään työn kesken. Tuumin, että samalla voin miettiä, että jos haluan pussukkaan kirjailua, niin vielä ehdin niitä tekemään, ennen kuin kaikki sivut ovat ummessa. Silloinhan niitä on paljon vaikeampaa tehdä. Toki väripolitiikka voi hieman sotia keskiaikaisuutta vastaan. Nahka on hyvin oranssiin vivahtava. Mutta olenpa ainakin sitten tehnyt koeversion, jos ei muuta. Nimittäin ompeleen tyyppikin minulla oli hakusessa, tehdäkkö yliluottelulla vai millä. Aika näyttää mihin päädyn.

4 kommenttia:

 1. muistathan, että vain harrikat ovat oikeita moottoripyöriä!

  VastaaPoista
 2. En muista enkä usko sitä ikinä! =D Moon niin japanilaisrajoittunut yksilö. Eihä ne hoodeet pysy ees käynnissä, ihme väljäkoneisia yksilöitä. Eikä niillä lähetä ajelemaan mitään Euroopan ympäriajoa... Tässä muutamat perustelut. ;-D

  VastaaPoista
 3. Mä taidankin ottaa tästä vaarin ja päätän haluta mökin. Nyt vaan sit alan odottamaan, että koska saan sen. Veikkaan, että sä saat pyöräsja miehenkin ennen kuin mä sen mökin :)

  VastaaPoista
 4. Heheh. Muistelet sitä mökkiä päivittäin. Päätät, että onko oma, vuokrattu, kuka sen maksaa jne. Kaikki yksityiskohdatkin mietit. Haluutko lautamökin vai hirsimajan! Ja sitten pidät toiveen mielessäsi koko ajan vahvana. Näet jopa silmilläsi sen mökkisi. Muista myös toivoa, että pääset mökillesi hyvin, ettei sitä tarjota sinulle vaikka Ivalosta. =) Jäämmä katsomaan mitä saamma. Mä en ole nyt oikein ollut kovin päättäväinen tuon toiveeni kanssa.
  - Kesäkehrääjä -

  VastaaPoista