maanantai 13. heinäkuuta 2009

Tuli pyllyn alla

Käväsimpä tuossa Neulakko blogissa ja totesin iskevän paniikin. Voi suolisolmu sentään kuinka paljon mulla on viel tekemistä, että pääsen messiin tuonne Nuijasotaan. Laskeskelin tässä, että mitä pitäisi vielä tehdä ennen lähtöä:
- huppu
- vaippahame
- aluspuku x 2 (toisessa ompelen saumanvaroja)
- päällyspuku (1340-ajanjaksoon)
- tossut (nahasta leikkaus ja suutarille ompeluun vienti)
- huntu
- pussukoita
- pyyhe
- muikkariin korut
- essu
- juomasarven vahaus
... tässä pakolliset ja sit ne mitä muuta olis kiva saada mukaan:
- pellava- ja villakangassukkia
- neulakinnas sukat vaille kantapäitä (saisin jotain lämmintä siellä jalkaan)
- vaippahame nro 2
- aluspuku nro 4
- alushousut (ne lahkeelliset)
- essuja
- huntu nro 3
... ja ties mitä. Ei pysy edes ajatukset ees mukana enää, mitä kaikkee on kesken. Neulan on siis pakko suihkia vauhdilla myös Nuijasodassa koko ajan. Saapi nähdä vain joutuuko tämä nainen lähtemään reissuun ilman saumanvarojen päärmäystä.

Sitä en ees tiedä, että millä kamat saan Inkooseen. Kyyti asia on vielä epäselvä. Toivottavasti junaa ei tartteis mun käyttää, koska kamaa tommosseen reissuun tulee olemaan AIVAN liikaa yleisillä matkustamiseen.

Emännänveitsenkin tahdoin itse mennä valmistamaan, mutta sekin meni sitten reisille. Ei ole ystäväni muistanut pirautella sepälle, johon hänellä on suhteita. Mun tarttee tuo reissu sitten vaan tulla toimeen pikkuisella lapinpuukollani ja pikkiriikkisellä emännänveittellä.

Palaan takaisin katsomaan televisiota ja ompelemaan toiseen aluspukuuni saumanvaroja päärmäten. Onneksi se on aikas helppoa ja nopeaa. Tätä aluspukua ei vaan pidetä muikkarin (muinaispuku) kanssa, että tarttee sitten pakosti vääntää se toinenkin ennen perjantain reissua. Saankohan mä nukuttuu tänä yönä, kun murehdin näitä asioita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti